11 czerwca o godzinie 12:00 zapraszamy na pokaz kulinarny "Posmakuj złotnickiej Potaśni"🦋

Co połączyło Magdalenę Ossowską i Jacka Nowickiego?

Otóż świnia złotnicka - bohaterka tegorocznej edycji konkursu, produkt obowiązkowy dania głównego.
Powróćmy do historii naszych Mistrzów. Magdalena skomentowała na facebooku zdjęcie ze świnią złotnicką, a Jacek odpowiedział i tak rozpoczęła się ich (nie tylko kulinarna) przyszłość. Podczas tegorocznej edycji zapraszamy na pokaz kulinarny zatytułowany „Posmakuj złotnickiej Potaśni” autorstwa tej dwójki.

Na co dzień Magdalena Ossowska jest szefową kuchni w Karczma&Hotel*** Górecznik w Dolinie Baryczy i raczy gości obiektu rybnymi (i nie tylko) specjałami. Jacek Nowicki zaś jeden z najbardziej rozpoznawalnych wędliniarzy w Polsce, właściciel wielokrotnie docenianej i nagradzanej manufaktury Nowicki Naturalnie.

Od 2023 roku wspólnie tworzą koncept gastronomiczny „Posmakuj Potaśni”. W sezonie letnim zapraszają gości na kolacje do swojego ogrodu, aby zaserwować im nietuzinkową kuchnię inspirowaną smakami regionu, ale przede wszystkim mięsem ze świni złotnickiej.

11 czerwca, w dniu pokazu, Jacek Nowicki, właściciel Nowicki Naturalnie będzie prezentować wyroby ze świni złotnickiej: „bitą śmietanę”, karczek, kaszankę grillowaną przez Macieja Grubmana oraz słynną wątrobiankę. Magdalena Ossowska uraczy gości specjałami z Górecznika: paprykarzem z karpia oraz pasztetem z karpia. Ryba pochodzi z certyfikowanego znakiem Dolina Baryczy Poleca Gospodarstwa Rybackiego z Możdżanowa.

Zapraszamy serdecznie!!! Wstęp wolny.

Rekomendujemy rezerwację miejsca, wysyłając zgłoszenie na adres email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
 
Green Brush Food Promotion Poster (Your Story) - 5